Kinesiologie

Wat is kinesiologie?


Kinesiologie betekent letterlijk "bewegingsleer".

Is een therapeutische manier van werken waarbij er gebruikt gemaakt wordt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en tegelijkertijd hoe die balans kan worden hersteld.


De houding van ons lijf wordt in stand gehouden door spieren. De diverse spieren in ons lijf hebben een samenwerkingsverband om het mogelijk te maken bepaalde bewegingen en houdingen te handhaven.


De Kinesioloog kan met behulp van deze spiertesten de oorzaken van stress opsporen en daarna in balans brengen, zowel op het gebied van energie, lichaam, voeding en emoties.


Wat is Touch For health?


Touch For Health betekent letterlijk "aanraken voor gezondheid".


Dit is een testmethode in de natuurgeneeskunde ontwikkeld door de chiropracter Dr. John F. Thie waardoor we informatie kunnen krijgen over het functioneren van het autonome zenuwstelsel. Door middel van eenvoudige manuele spiertesten kunnen spierzwaktes en energieblokkades worden opgespoord. Deze kunnen dan via simpele technieken worden gecorrigeerd. We gebruiken in de Touch For Health letterlijk onze handen om via aanraking van specifieke punten de stress in het lichaam te verminderen en hierdoor de energie van de cliënt te helpen balanceren.


Hoe werkt Touch For health?


In de Touch For Health werken we met de driehoek van gezondheid. Dit is een holistische manier van werken. We gaan er vanuit dat alle zijden van de driehoek invloed hebben op elkaar. Zo kan bijvoorbeeld rugpijn een oorzaak hebben op emotioneel gebied, waardoor er op de andere gebieden verstoringen ontstaan. Om in balans te zijn moeten alle zijden van de driehoek in balans zijn. Onze spieren reageren op een verstoring op één van deze gebieden, daarom kan er met de spiertest zoveel informatie bovengehaald worden over energieverstoringen in het lichaam. Wanneer één zijde van de driehoek in balans gebracht word volgen de andere twee vanzelf.

Positieve veranderingen aanbrengen


Bloesemremedies geven een positieve impuls op de emotionele zijde.
Voedingsmiddelen en/of voedingssupplementen,en het verminderen van andere toxische belasting van je lichaam, geven een positieve impuls op de biochemische zijde.
Het veranderen van lichaamshouding en/of het verminderen van overmatige spierspanning zijn voorbeelden van positieve impulsen op de fysieke zijde van de driehoek.


Preventief


Kinesiologie activeert het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Je kan het daarom ook preventief inzetten. Met deze methode draag je zelf verantwoordelijkheid voor je gezondheid. Je krijgt concrete aanwijzingen en inzichten om beter met klachten en problemen om te gaan.

Klankkino


Klankkino is een therapie waarbij we kinesiologie en klankschaalmassage combineren. Hierbij worden de correcties die nodig zijn voor een balans met de Tibetaanse klankschalen gedaan.
Klanken, met name de trillingen daarvan, raken elke vezel van het menselijk lichaam en vormen de oeververbinding tussen de natuurlijke omgeving en een ruimer zelfbewustzijn.


Klankschaalmassage


Hoe werkt een massage met klankschalen?


De klankschaal wordt gebruikt om het lichaam te masseren. Je houdt je kleren aan: daarover kan de schaal glijden. Het is belangrijk geen sieraden of metalen gespen te dragen, de klankschaal kan daarvan stuk gaan

De klank en vibratie van de schalen, brengen trilling en klanken diep in alle cellen van het lichaam.Omdat het lichaam uit ongeveer 70% uit water bestaat.kan het water in de cellen de trilling overnemen van de schaal , hierdoor worden blokkades opgelost.


Andere schalen kunnen rondom het lichaam geplaatst worden. Daarbij gaat het meer om de inwerking van het geluid op hart en hoofd, en minder om fysieke aanraking.

Met de kleine Tingsha's (schellen) wordt een cocon om het lichaam heen gemaakt als een bescherming, zodat de werking van de klankschaal zo lang mogelijk door blijft trillen.